Instruktörer

Björn Bjurling – huvudinstruktör

Efter nästan 350 elitseriematcher, 4 A-landskamper och 75 matcher i den högsta serien utomlands så vet Björn vad som krävs för att bli en komplett målvakt. Björn har en heltäckande erfarenhet gällande träning för målvakter och har själv, under sina 13 år som seniorspelare, jobbat med de mest ansedda målvaktstränarna i Sverige. Det största intresset är målvaktsspel och han brinner för att få dela med sig av sina kunskaper.

 

Christopher Heino-Lindberg – instruktör

Christopher Heino-Lindberg är fostrad i Hammarby och har efter sin tid där spelat med Färjestad i Elitserien och med AIK i Allsvenskan och Elitserien. Christopher har dessutom 28 junior- och pojklandskamper. Idag har en skadad ljumske gjort att Christopher fått sluta sin egen professionella karriär men har genom sin gedigna erfarenhet och stora intresse för hockey mycket att förmedla gällande målvaktsspel.

 

Pontus Sjögren – instruktör

Pontus Sjögren är fortfarande aktiv som målvakt på elitnivå. Efter spel i Huddinge och Södertälje (den senare i Elitserien) så spelar Pontus idag i Malmö Redhawks. Genom sitt eget spel på seniornivå håller han sig väl uppdaterad om de senaste trenderna inom målvaktsspel och är väldigt duktig på att förmedla sina kunskaper vidare – när han inte själv står på planen.

 

Richard Olander – instruktör

Richard Olander har varit med i BB-goalie Academy ända sedan starten. Richard är en välutbildad målvaktstränare (steg 3) inom både isträning och fysträning och är idag huvudansvarig för målvaktsträningen i Trångsund. Richard har ett genuint intresse för målvaktsspelet och dess teknik, och känner stor glädje när han märker att målvakterna utvecklas i positiv riktning.